Nyt værktøj til arenabyggeri

Som man spørger, får man svar. Det konstaterer Sven-Åke Wikers, administrerende direktør for ArenaProjekt og ledende autoritet inden for nordisk arenaudvikling. Nu lancerer han en gratis guide, så kunderne kan opfylde de øgede krav.

Materialet blev præsenteret ved seminaret Professionell idrott d. 5. oktober – og gøres fra og med i dag (dato) offentligt tilgængeligt. 

Sven-Åke Wikers: Tanken er, at guiden skal være lettilgængelig og hjælpe kunderne. Derfor fås den også digitalt.

Paradoksal anledning
Et arenabyggeri indebærer et stort ansvar. Der stilles øgede krav både fra foreningerne og de besøgendes side. Desuden har kun få opdragsgivere erfaringer fra tidligere projekter.

– Det er et paradoks. Derfor denne tryksag. Den indeholder tips og viden fra en aktør med 40 arenaprojekter i bagagen.
Sven-Åke Wikers ser beregningsproblemer, der ofte gentager sig.

– At kunne stille de korrekte spørgsmål er én måde at sikre kvaliteten på. Men det drejer sig også om at kunne forstå og gennemføre de korrekte omkostningsberegninger.

– Alle tjener på at fremtidens arenabyggeri bliver så succesfuldt som muligt, siger Sven-Åke Wikers.

Download guiden her

Kan vi måske få et citat fra nogen, som fik den på seminaret? Det ville give lidt mere troværdighed med en tredjemandsbedømmelse.

ArenaProjekt – Nordens arenaudvikler

ArenaProjekt blev grundlagt i 2004 og er specialiseret i at skabe og konceptudvikle arenaer. Vores ambition er altid at overgå brugernes, offentlighedens og ejernes forventninger. Indtil i dag har ArenaProjekt været involveret i ca. 40 succesfulde projekter.

Virksomheden ledes af Sven-Åke Wikers, ledende autoritet inden for nordisk arenaudvikling og erfaren projektudvikler fra entreprenørbranchen.

Han har tidligere været leder og administrerende direktør inden for hotel- og restaurationsbranchen, for en regnskabsvirksomhed samt Malmö Redhawks. Dertil kommer en fortid som koncert- og konferencearrangør og idrætsudøver på eliteniveau. Alt dette giver en mand med sjælden kompetence og indblik i alle dele af et arenaprojekt.

Om guiden: Der bygges på højtryk i Norden: Udtjente anlæg fra 60erne og 70erne skal erstattes for at klare nutidens krav. Dertil kommer øgede krav fra både forbund og tilskuerne. Endnu er viden om disse projekter, der ofte er i milliardklassen, forbavsende lille. Guiden henvender sig først og fremmest til kunde: Projektlederen, beslutningstageren og erhvervs- og foreningslivet. Den indeholder gode råd og viden, som hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål ved ordregivningen.