Nytt verktøy for arenabygging

Som man spør får man svar. Det konstaterer Sven-Åke Wikers, adm. dir. for ArenaProjekt og ledende autoritet innen nordisk arenautvikling. Nå lanserer han en gratis guide for at bestillerne skal kunne møte økende krav.

Materialet ble offentliggjort under seminaret for profesjonell idrett 3. oktober – og blir fra og med i dag (dato) offentlig. Sven-Åke Wikers:
– Hele tanken er at guiden skal være lett tilgjengelig og til hjelp for bestilleren. Derfor fås den også i digitalt format.

Paradoksal årsak
Det å bygge en arena medfører et stort ansvar. Det stilles økende krav fra både forbundshold og besøkende. Likevel har få oppdragsgivere tidligere erfaring.

– Det er et paradoks, og derfor har vi laget denne trykksaken. Den består av tips og innsikter fra en aktør med 40 arenaprosjekter i bagasjen. Sven-Åke Wikers ser hele tiden tilbakevendende budsjetteringsproblemer.

– Å kunne stille de riktige spørsmålene er en metode for å sikre kvalitet. Men det handler også om å kunne forstå og gjøre riktige kostnadsberegninger.

– Alle tjener på at fremtidens arenabyggeprosjekter blir så fremgangsrike som mulig, avslutter Sven-Åke Wikers.

Last ned guiden her

Kan vi kanskje ta med et sitat av noen som fikk den på seminaret? Det ville gitt litt mer bevis utenfra.

ArenaProjekt – Nordens arenautvikler

ArenaProjekt, stiftet i 2004, er spesialister på å skape og konseptutvikle arenaer. Ambisjonen er å alltid overgå forventningene til brukerne, offentligheten og eierne. Til dags dato har ArenaProjekt vært involvert i cirka 40 fremgangsrike oppdrag.
Virksomheten ledes av Sven-Åke Wikers, en ledende autoritet innen nordisk arenautvikling og erfaren prosjektutvikler fra konstruksjonsbransjen.
Han har tidligere innehatt oppdrag som leder og administrerende direktør innen hotell- og restaurantnæringen, for et budsjetteringsforetak samt Malmö Redhawks. Legg til en fortid som konsert- og konferansearrangør og som idrettsutøver på elitenivå – og du har en mann med en sjelden grad av kompetanse og innblikk i alle deler av arenaprosjekter.

Om guiden: Det bygges intensivt i norden: Gamle anlegg fra 60- og 70-tallet må erstattes for å møte kravene til dagens virksomheter. I tillegg kommer krav både fra fagforeninger og besøkende. Likevel er kunnskapen om disse (vanligvis) miljardprojekter overraskende lav. Guiden retter seg primært til bestilleren: prosjektledere, beslutningstakere og næringsliv og lokale organisasjoner. Tips og innsikter til å hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene når du er kjøper.