Idéer från#tankesmedjan
Tankesmedjan logotyp
TANKESMEDJAN

Inom koncernen har vi många tänkare, visionära ledare och extremt kreativa personer.


Den kris världen har upplevt under den senaste tiden leder till nya möjligheter och nya tankar. För oss lockar det fram mängder med kreativitet. Vi har börjat vänja oss vid en värld med mindre affärsresor, en värld som utan tvekan mår bättre utan den påfrestning de senaste årtiondenas massresande över planeten har lett till. Givetvis kommer människor att fortsätta resa men vi är säkra på att den inhemska turismen kommer att öka markant de närmsta åren.

Vi tror på en större efterfrågan på det småskaliga. Det nära! Samtidigt tror vi att mycket av den teknologi vi ser idag bara befinner sig i sin linda. Interaktion och möten ansikte mot ansikte kommer alltid att behövas men det finns så mycket teknik kvar att utveckla, förfina och bygga.

 


Vi tror att det småskaliga, det nära kommer att öka i framtiden. Mindre värdshus och det lantliga kommer att bli vinnare de närmsta åren.

Allt fler tänker på hållbarhet och hälsa. Dessa samtal fanns redan tidigare – men nu med pågående pandemi blir det än mer centralt.

Tänk dig ett vandringsäventyr längs fantastiska vandringsleder; längs hav och över grönskande ängar. Tänk dig sagolik och vild natur, frisk luft, doftande skog och undangömda små sjöar varvat med alla de bekvämligheter du önskar för att äventyret ska passa hela familjen oavsett krav på moderna faciliteter och hjälpmedel.

I framtidens vandringsarena kommer det att finnas ett utvecklat tekniskt system där man loggar in sig när man går på leden.

Det kommer att finnas ett larm- och säkerhetssystem så att man kan larma om man behöver hjälp och t.ex. behöver bli hämtad.

Där lutningen är för brant kommer det finnas handledare för att öka tillgänglighet och säkerhet.

Varannan mil finns det en enkel Lodge som erbjuder spartansk övernattning inomhus, el, vatten och enkel servering av mat och dryck.

Självklart finns smart kommunikation och logistik med ”pickup service” som både hämtar dig vid basstationen och tar dig tillbaka till basstationen när vandringsäventyret är till ända.

Vandringsarena.


Framtidens Arena #4

GENOM DOFTANDE TALLSKOG, LÄNGS BERGSKNALLAR OCH ÖVER KLIPPIGA ÖAR.
LIKA LÄTTILLGÄNGLIGT OCH OMHÄNDERTAGANDE FÖR BÅDE
MOTIONÄRER OCH EXTREMSPORTARE.


ArenaProjekt Tankesmedjan Vandringsarena

Avatararena.


Framtidens Arena #3

PÅ PLATS PÅ ARENAN HEMIFRÅN VARDAGSRUMSSOFFAN. VIRTUELLA FANS PÅ LÄKTARNA. EN AVSPEGLING AV DIG SJÄLV ELLER DIN EGEN DIGITALA AVATAR PÅ FÖRSTA PARKETT.


Vi är redan där. Några av de största internationella techjättarna har utvecklat applikationer som genom AI-teknik möjliggör projicering av mötesdeltagarens ansikte och överkropp på en virtuell plats, till exempel i ett mötesrum.

Professionella basketligan NBA använder redan den tekniken för att projicera fansens avbild på läktarplatserna på arenan.

Kommer människor att våga trängas tusentals tillsammans för att heja fram sitt lag i framtiden?

Med stor sannolikhet kommer en stor andel av oss att göra det, men för många kommer insikt och försiktighet efter den kris som världen befunnit sig i allt sedan Corona för alltid att leva kvar och göra oss tveksamma till folksamlingar.

Det vi upplever nu kommer att få konsekvenser som leder till beteendeförändringar hos människor.

Vi vet att med kriser kommer också möjligheter. Nya tankar. Den här typen av situationer lockar fram vår kreativitet.

I framtidens Avatararena kan du ha din egen digitala avatar på plats på arenan medan du själv i fysisk form sitter skönt tillbakalutad på ett säkert bekvämt avstånd hemma i vardagsrumssoffan. Tänk dig en avspegling av dig själv eller den avatar du skapar av dig själv som hurrar och hejar för fullt på arenan – på plats fast hemifrån.

ArenaProjekt Tankesmedjan Avatararena

Allt på rullskidsskyttearenan handlar om folksport, hälsa och friluftsliv.

Öka din styrka i gymmet, finslipa dina färdigheter på skjutbanan och öka motionen i rullskidspåret.
Inbyggd kyla i spåret med effektiv tillförsel av konstgjord snö säkerställer att spåren håller toppskick hela vintern.

Tänk dig ett helt smörgåsbord med längdåkningsspår från december till slutet av mars. Den breda mångfalden av spår och distanser passar för både klassisk- och fristil och möjliggör fantastisk motionsträning för både nybörjare och elit.

Den sportiga pulsen fortsätter under de varmare månaderna.

Från april till november kan du nyttja de asfalterade spåren för rullskidåkning, sommarskidskytte och trailrunning. Arenan har många användningsområden, kan nyttjas för en billig peng och ALLA är välkomna.

Troligen byggs det inga läktare, istället skapas grönytor som folk kan befolka. Kanske det kommer finnas regnskydd och inbyggda värmeslingor.

Det bygger på folkhälsoinitiativet och på förstånd! Här samlas familjer, motionärer, professionella skidskyttar, gamla och unga för att motionera eller bara beskåda all form av aktivitet från picknic-filten.

Rullskidsskyttearena.


Framtidens Arena #2

EN SOMMARVARIANT AV SKIDSKYTTE MED INBYGGD KYLA FÖR VINTERN.

ArensaProjekt Tankesmedjan Rullgubbe

ArenaProjekt Tankesmedjan Rullskidsskyttearena

Snikens kulle.


Framtidens Arena #1

EN PANDEMISÄKRARE ARENA I FORM AV ETT LANDSKAP AV KULLAR DÄR ÅSKÅDARNA KAN VÄLJA ATT PLACERA SIG PÅ DET AVSTÅND DE SJÄLVA ÄR BEKVÄMA MED.


Kommer Corona leda till att vi blir mer tveksamma till folksamlingar? Med all sannolikhet!

Vi tror att de kommande åren kommer att föra med sig mycket nya möjligheter och mer ny innovativ interaktionsteknik än vad vi idag kan ana. Interaktionsteknik som möjliggör ett bredare spektra av valmöjligheter för var och en att fatta beslut om hur vi interagerar och hur vi väljer att distansera oss till folksamlingar. Vi tror att man allt mer kommer att låta den enskilda individen själv fatta sitt beslut kring hur komfortabel man är med närhet till andra människor.

Corona leder till beteedeförändringar - Trängsel och platser med mycket folk gör att många ryggar tillbaka.

Vissa väljer kanske att följa liveevenemanget via digital AI-teknik. Vissa kommer vilja vara på plats men kommer välja att placera sig på bekvämt och ”säkert” avstånd till andra fans. Många kommer troligen vara helt komfortabla med att trängas allra längts framme vid scenen.

Framtidens arena kommer att anpassas för att kunna ta emot alla typer av besökare och erbjuda en plats som passar både den som vill hålla avstånd, den som är försiktig och den som är helt bekväm att vistas nära andra människor.

ArenaProjekt Tankesmedjan Snikens kulle